Po - Pá 08:00-17:00 +420 235 520 133
info@vif.cz
Schválené přísady
do automobilových paliv
Pro motoristy
i čerpací stanice
Výrobce aditiv od roku
1994
Zeptejte se

Super Diesel Aditiv zimní kupujte včas

Ideální je používat přísadu Super Diesel Aditiv po celý rok. Po většinu zimy sice nejsou tak nízké teploty, aby mohlo dojít k ucpání filtrů parafinem ze standardní nafty, ale uplatní se další funkce přísady – zvyšování cetanového čísla, oxidační stability, čištění vstřikovačů či snížení pěnivosti.

Mnozí motoristé však přísadu používají jen tehdy, hrozí-li jim zamrznutí nafty. Že takový přístup je už náročný i na aplikaci (modifikátory krystalické struktury parafinů se musí přidat do nafty a promísit s ní dříve, než teplota klesne pod tzv. teplotu vylučování parafinů – obvykle – 4 ºC) píšeme na jiném místě (odkaz na první bod této sekce).

Každý rok tak řešíme, že s příchodem mrazů zmizí Super Diesel Aditiv zimní z pultů prodejen a regálů čerpacích stanic. Zejména čerpací stanice vůbec nemají sklady a čím dál více prostoru věnují sortimentu nesouvisejícímu s motorismem. Může se tak stát, že v silných mrazech naši zimní dieselovou přísadu prostě nekoupíte. Předzásobte se proto, dokud nemrzne.